četrtek, 17. maj 2012

Prihaja naš Letni koncert



Vabimo Vas
na naš Letni koncert, na katerem se vam bodo poleg nas, MePZ Mavrica, predstavili še naši prijatelji iz Avstrijske Koroške, MePZ Bilka, ki smo jih spoznali ob lanskoletni prireditvi v Bilčovsu na Festivalu ljubiteljev praženega krompirja in MePZ Orfej iz Celja, s katerimi nas je povezal naš pevec, Dare Hering, bivši član New Swing kvarteta.
MePZ Slovenskega prosvetnega društva Bilka je aprila praznoval častitljivo 100. obletnico delovanja. S ponosom in veliko mero narodne zavednosti in pripadnosti slovenstvu ohranjajo in posredujejo mlajšim rodovom besedo in pesem svojih prednikov. Poleg tradicionalne narodne slovenske pesmi prepevajo tudi pesmi drugih narodov ter moderne in klasične pesmi, prirejene za zborovsko petje.

MePZ Orfej iz Celja je zaradi želje po petju v manjši pevski zasedbi nastal l.2004. Zbor se vsako leto posveča izbrani temi. Izvajajo klasično, sakralno in zabavno glasbo. Njihov zadnji koncert "Pomlad v pesmi in besedi " je bil posvečen 150-letnici čitalništva, na katerem so izvajali ljudsko pesem, v drugem delu koncerta pa tuje pesmi, katere so nekatere prepesnile in prevedle njihove pevke same.

Pevke in pevci Mavrice z zborovodkinjo Darinko Fabiani